Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Joost van de Sande (Effie-jury): ‘Maak het winnen van een Effie geen doel op zich’

Joost van de Sande (Effie-jury): ‘Maak het winnen van een Effie geen doel op zich’

Eindelijk, vandaag komen we weer samen tijdens de Effie Awards 2021 in Theater Amsterdam. We blikken vast vooruit met Joost van de Sande, marketing manager bij Concorp en namens bvA jurylid in de categorie Gedrag lang.

Kijkend naar de inzendingen, wat valt je dit jaar op?

Het is me opgevallen hoeveel tijd en moeite er gestopt is in het schrijven van de cases en hoe iedereen dit toch op zijn eigen wijze aanvliegt. Daarnaast was dit jaar mijn debuut in de jury en heb ik genoten van het lezen van de cases en de goede discussies tijdens de jurydag.

Waarom is de Effie de belangrijkste marketingprijs?

Uiteraard omdat effectiviteit hierin cruciaal is en de resultaten ontstaan vanuit de combinatie van een sterk inzicht, strategie, creatief idee en de manier waarop de executie vervolgens gedaan is. Daarnaast zorgt de manier waarop je moet inzenden en onderbouwen ervoor dat je als merk echt een goede case moet hebben om een Effie te kunnen winnen.

Wat maakt de categorie 'Gedrag lang' speciaal?

Vanwege de gedragsverandering en resultaten die je als merk op lange termijn moet laten zien. Dit vergt consistentie, maar vaak ook lef om je strategie door te zetten en verder uit te bouwen. Extra knap dus.

Wat is jouw advies aan merkleiders die een Effie willen winnen?

Maak het winnen van een Effie geen doel op zich. Je wint omdat je samen met je team en partners goed werkt hebt geleverd, niet andersom.  Voor het inzenden zou ik zeggen: zorg dat je case goed gestructureerd is en leest als een trein. Daarnaast is een belangrijk aandachtspunt om heel duidelijk en compleet te zijn ten aanzien van de cijfers die je aanlevert. Anders leidt dit tot verwarring en discussies die je case geen goed doen, tijdens de jurybespreking.

Naar home

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?