Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Effie bekroonde case

Terug

Merkcampagne - Effie Awards 2010 - zilver

Andrélon haalt meer uit je haar!

Effie bekroning

zilver

2010

Opdrachtgever(s)

Unilever Benelux

Bureau('s)

Ubachs Wisbrun/JWT

In het kort

Ook al is Andrélon al jaren marktleider in haarverzorging, het merk dreigt wat dof te worden. Wel volume, maar de kracht lijkt er uit. Tijd voor een nieuwe styling dus. Door in de communicatie problemen met haar aan de kaak te stellen, oplossingen te bieden en daardoor meer uit het haar en het leven te halen, is Andrélon erin geslaagd het merk weer te verstevigen.

Juryrapport

Een mooie continuïteitscase, waarbij de uitgangspositie van het merk aanwijsbaar is verbeterd. De keurige lijn in de case is overtuigend en goed voor zilver.

Kanttekening van de jury is dat de doelstellingen niet heel ambitieus zijn geformuleerd: verstevigen van de nummer 1 positie. Daar had nog wel een schepje bovenop gemogen.

De uitgestippelde strategie werkt. Andrélon heeft een kwaliteitsperceptie probleem. Enerzijds moet daarom het merk worden versterkt. Tegelijkertijd moeten de nieuwe productvarianten succesvol worden geïntroduceerd. In de markt van serieuze beauty– beloftes kiest Andrélon voor een over de top aanpak. Wat de concurrenten serieus beloven, relativeert Andrélon met een vette knipoog. De keuze voor ‘real life’ en no-nonsense om de kwaliteitsperceptie te vergroten is slim, verrassend en heeft een fantastisch effect op de merkwaarden en op het marktaandeel.

Het consistente communicatieformat levert de gewenste bijdrage aan het merk. De brand awareness blijft ook tussen de campagnes hoog.
En ondanks het strakke herkenbare format vindt Andrélon de ruimte om de nieuwe productintroducties telkens opnieuw sterk in te vullen.

Communicatie heeft overtuigend een cruciale rol gespeeld in het realiseren van de beide doelstellingen. Een kanttekening van de jury is dat de campagne met de keuze voor alleen televisie wat klassiek overkomt. De vette knipoog had ook online goed ingevuld kunnen worden.


Andrélon haalt meer uit je haar!

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?