Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Effie bekroonde case

Terug

Gedragscampagne - Effie Awards 2011 - zilver

Ben jij al donor?

Effie bekroning

zilver

2011

Opdrachtgever(s)

Ministerie van VWS

Bureau('s)

Kessels Kramer
NOISE

In het kort

De vele aandacht voor orgaandonatie leidde de afgelopen jaren niet tot de gewenste groei aan donoren. Diverse barrières maken het onderwerp ingewikkeld en weerhouden mensen van registratie. Deze campagne brengt het terug tot zijn essentie: de keuze tussen Ja of Nee. Samenwerkingen met partners als Hyves en NU.nl hebben registratie relevant gemaakt en dichter bij het publiek gebracht. Hierdoor groeit het Donorregister sneller dan voorgaande jaren, en zeggen veel meer mensen Ja. De doelstellingen zijn daardoor op de helft van de looptijd reeds overtroffen. Een campagne-effect van levensbelang.

Juryrapport

In afwijking van andere landen kennen wij voor donorschap het opt-in systeem, wat het werven van donoren door de jaren heen altijd
lastig heeft gemaakt.

Om deze reden brengt de campagne de vraagstelling terug tot een eenvoudig ‘ja of nee?’. Tevens wordt de keuze gemaakt voor drempelverlaging door de focus te richten op sociale media (Hyves) en gebruik te maken van lead users. Dit maakt de case extra sympathiek, maar het kan niet verhullen dat het ambitieniveau van de doelstellingen niet goed valt te duiden.

Ten behoeve van de conversie van de doelstellingen is een sublieme communicatie- en middelenstrategie gekozen. In dit verband mag het inventief partnerschap met het rijbewijs niet onvermeld blijven. Daarmee zijn creatie en middelenkeuze goed, modern en slim.

De resultaten zijn bovendien meer dan overtuigend, zeker ook gelet op het beperkte budget. De kosten per nieuwe donor bedragen uiteindelijk slechts € 6,90. Aldus maakt deze case duidelijk dat simpel heel goed kan werken. Veel waardering van de jury voor deze case.

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?