Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Effie bekroonde case

Terug

Gedragscampagne - Effie Awards 2011 - brons

Go Baby! - Introductie Eau de Zwitsal

Effie bekroning

brons

2011

Opdrachtgever(s)

Zwitsal

Bureau('s)

LBi Lost Boys

In het kort

Op verzoek van haar fans introduceert Zwitsal het bekende geurtje in een flesje. De 'Go Baby!' campagne voor Eau de Zwitsal was de eerste exclusieve productintroductie vanuit Hyves, en is volledig gebouwd op 'owned' en 'earned' marketingprincipes. De campagne was zó succesvol dat nog voor de introductie al wachtlijsten ontstonden, en drogisterijketens als Etos en DA vroegen de introductiedatum te vervroegen. Sterker: sinds haar introductie is Eau de Zwitsal de nummer 1 damesparfum van Nederland. Zonder één euro mediabudget uit te geven! Kortom: een Effie waardige case.

Juryrapport

Een mooie, compacte, maar niet sterk geschreven case waarin Zwitsal op verzoek van haar fans het bekende geurtje in een flesje op de markt brengt. De case laat zien dat succesvolle reclame niet reclamisch hoeft te zijn. Een case die bovendien volledig draait rondom en binnen de doelgroep.

De doelstelling is niet heel ambitieus, zeker niet gegeven de fanbase van gebruikers van het merk.

In de communicatie wordt goed gebruik gemaakt van de merkkracht. En het beperkte budget heeft verfrissend aangezet tot de inzet van co-creatie en sociale media (Hyves). Bovendien wordt de activatie doorvertaald naar de winkelvloer en ontstaat er zo een nieuwe business niche.

Wat betreft het resultaat kan gesteld worden dat zoveel bereiken met zo weinig budget een bijzonder knappe prestatie is.

Hieraan doet niet af dat vooralsnog niet duidelijk is of sprake is van een tijdelijke hype of dat het effect beklijft. Onduidelijk is bovendien wat de prijsstelling van het product aan het resultaat heeft bijgedragen. Toch wil de jury deze sympathieke case positief beoordelen en daarmee ook dit type cases (low budget) stimuleren tot inzenden.

 

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?