Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Effie bekroonde case

Terug

Gedragscampagne - Effie Awards 2011 - brons

Hallo Jumbo

Effie bekroning

brons

2011

Opdrachtgever(s)

Jumbo Supermarkten

Bureau('s)

FHV BBDO
VVO² retail communicatie

In het kort

In korte tijd heeft Jumbo de harten van àlle Nederlanders weten te veroveren. Een onderscheidende campagne heeft Nederland op een geloofwaardige manier duidelijk gemaakt dat Jumbo écht anders is dan al die andere supermarkten. 'Hallo Jumbo' wordt consistent doorgevoerd. Dit maakt dat landelijke, lokale en de interne communicatie bij elkaar optellen. En dat met ongekend resultaat: bijna een verdubbeling van de omzetdoelstelling en de grootste relatieve merkgroei van alle supermarkten. Dag oude supermarkt, hallo Jumbo!

Juryrapport

Een overtuigend en goed geschreven mooie marketing case waarmee Jumbo zich op de kaart zet. Met realistische doelstellingen en local marketing vanuit het gevoel om bij de winnaar te willen behoren, boekt Jumbo in een sterk competitieve markt op basis van een lage share of voice een mooi commercieel succes. Daarmee is voor een strategie gekozen die besmettelijk werkt.

Creatie en inzet van middelen zijn op zichzelf genomen misschien niet heel bijzonder of origineel, maar de combinatie met de ‘winners mood’ levert wel een indrukwekkend resultaat en dus effectiviteit op. Jammer overigens dat in de case de locale verschillen niet goed worden uitgewerkt en zichtbaar gemaakt.

Wat verder niet duidelijk wordt uit de case is de vraag of en in hoeverre het ook daadwerkelijk de communicatie is die de beslissende bijdrage aan het succes heeft geleverd. En of het resultaat dus niet in belangrijke mate ook of zelfs juist verklaard moet worden uit de groei van het aantal winkels, de afwijkende prijsstrategie en de formule. Al met al toch veel waardering van de jury voor de eenvoud en consistentie. Een bronzen Effie.

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?