Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Effie bekroonde case

Terug

Gedragscampagne - Effie Awards 2010 - zilver

InShared: we all benefit

Effie bekroning

zilver

2010

Opdrachtgever(s)

InShared

Bureau('s)

DDB
Nobla
.bone

In het kort

Hoe maak je naam als nieuwe verzekeraar in een overvolle competitieve markt? Met een goedkoop ogende PowerPoint-achtige uitstraling dus: snel en slordig uitgeknipte plaatjes, simpele doodle-achtige tekeningen en een niet al te nette lay-out. En met jaren tachtig video-effecten: clock wipes, venetian blinds en gepixelde overgangen. ‘We all benefit’ luidt de slogan van verzekeraar InShared. Profiteren doen ze zeker van de campagne. InShared is Helemaal Heppie.

Juryrapport

InShared is een prachtige case. Goed geschreven en uitstekend onderbouwd. De jury was lovend over de nieuwe effectiviteitsparameters die door InShared worden gebruikt.  Een voorbeeld voor velen. Het vertrouwen in de verzekeringsbranche is de afgelopen jaren sterk gedaald. Vanuit de consument is de roep ontstaan om transparantie, openheid en gemak. Om het vertrouwen van klanten in verzekeraars terug te winnen, nam de nieuwe 100% internetverzekeraar InShared het initiatief om een nieuwe norm in de verzekeringsmarkt neer te zetten.

InShared is de eerste verzekeraar die volledige financiële transparantie biedt en, uitgaande van de oude coöperatieve gedachte, overwinsten gegarandeerd terugbetaalt aan zijn klanten. De strategische opbouw van de case en de manier waarop in deze moeilijke markt is geopereerd werd zeer gewaardeerd. Toch had deze case niet voldoende unanimiteit voor goud. De effectiviteit en rol van communicatie en het investeringsbeleid ten opzichte van de concurrent waren aanleiding voor veel discussie. De jury vond het te vroeg voor goud maar deze case is diep zilver en de jury kijkt reikhalzend uit naar de verdere ontwikkeling van het merk.


Young Drivers Academy

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?