Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Effie bekroonde case

Terug

Gedragscampagne - Effie Awards 2011 - brons

Lexus CT200h - Tergend dichtbij

Effie bekroning

brons

2011

Opdrachtgever(s)

Louwman & Parqui B.V.

Bureau('s)

Launched

In het kort

Luxemerk Lexus heeft een ambitieuze doelstelling met de introductie van de CT200h, maar heeft pas na 1 maart 2011 auto's. Door juist voor 1 maart campagne te voeren wordt dit een voordeel. Met het thema 'tergend dichtbij' kiest Lexus voor een campagne over de begeerlijkheid van de CT200h, in plaats van de gebruikelijke functionele benefits en beautyshots in introductiecampagnes van auto's. Door een uitgekiende PR- en social media-strategie ervaart de consument ook buiten de reclameblokken dat er een ware 'run' op de CT is ontstaan. Binnen twee maanden na introductie is zelfs de ambitieuze verkoopdoelstelling voor heel 2011 al met 60% overtroffen.

Juryrapport

Deze uitzonderlijk goed geschreven, sterke en compacte case zet het merk met goede communicatie weer op de kaart.

Door te kiezen voor begeerte als strategie worden doelstelling en resultaat logisch met elkaar  verbonden.

Het merk beschikt nauwelijks over een dealernetwerk. Daarom diende te worden gekozen voor op consumenten gerichte communicatie in plaats van de gebruikelijke sales promotie via  de dealers. Het wordt als uitzonderlijk knap geoordeeld om aandacht voor een auto te kunnen genereren die pas een half jaar later op de markt verschijnt. In een moeilijke economie bovendien. Wat dat betreft is dit een communicatie case pur sang.

Er is sprake van een sterke middelenaanpak. Met buzz, PR en sociale media elementen wordt het verschil gemaakt met (vele) concurrenten.

Het resultaat is goed te noemen. Zeker ook als de hoge waarde daarbij in ogenschouw wordt genomen.
Gelijktijdig is er veel discussie over de case in zowel de vak- als hoofdjury en tekent de jury aan dat dit resultaat niet alleen door de communicatie kan worden verklaard. Fiscaliteit in combinatie met lease aanbod moet ook een belangrijke rol hebben gespeeld.

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?