Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Effie bekroonde case

Terug

Gedragscampagne - Effie Awards 2011 - brons

Prijsvergelijken wordt webwinkelshoppen

Effie bekroning

brons

2011

Opdrachtgever(s)

Beslist.nl

Bureau('s)

Eigen Fabrikaat
Wise Crackers

In het kort

Consequente communicatie over het gemak van webwinkelen fungeert als katalysator van groei en is bepalend voor het succes van het businessmodel. atypische communicatie, slim ingekocht en geproduceerd, leidt tot een bijzonder sterke exponentiële groei in bekendheidscores, bezoekersaantallen en omzet, waarbij de traditionele marktleiders qua omzet en profilering steeds verder moeten inleveren.
Resultaat: nummer 1 positie voor Beslist.nl binnen één jaar.

Juryrapport

Als gevolg van veranderingen in de markt wijzigen de regels van het spel. Beslist.nl speelt hier goed op in door zich tot  warenhuis
te herpositioneren.

Het sterkst aan deze case is wel dat de categorie al enkele jaren bestaat en dat een slimme strategiewijziging ruimte heeft gecreëerd om
te groeien. Goed inzicht en een goede website bouwen - samen met een niet bijzondere maar wel herkenbare executie en de inzet van traditionele middelen  (TV/ outdoor en deals) - aan een case die indrukwekkende resultaten oplevert, zowel wat betreft communicatieresultaat als business resultaat.

De categorie en de context  zijn niet altijd duidelijk en goed uitgewerkt. Ook wordt er in enige mate gegoocheld met cijfers en blijft uiteindelijk voor de jury onduidelijk in hoeverre communicatie daadwerkelijk bepalend is geweest in het succes.

Evenmin wordt duidelijk of de website echt duurzaam de directe concurrent voorbij is gestreefd.

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?