Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Effie bekroonde case

Terug

Bewustwordingscampagne - Effie Awards 2010 - brons

Veilig Internetten

Effie bekroning

brons

2010

Opdrachtgever(s)

Ministerie van Justitie

Bureau('s)

N=5
KONG

In het kort

De Nederlandse bevolking was altijd laconiek ten aanzien van cybercrime. Internetgebruikers keken niet verder dan het beeldscherm en realiseerden zich niet dat achter dat scherm de hele wereld aanwezig is. Totdat Stanislav langskwam. Deze viral maakte in een klap duidelijk dat de ingebouwde veiligheidsradar van veel Nederlanders uit stond.

Juryrapport

Een bewustwordingscampagne waarvan de actuele relevantie afspat. De kunst van deze case is dat je in zo snel (binnen vijf weken) zo’n korte zoveel impact en effect kan realiseren.

Impact is functioneel ingezet om de laconieke houding van de Nederlander te doorbreken. En om razendsnel op de publieke agenda te komen. Voor een serieus issue is dit opvallend speels gedaan. Zonder direct angstgevoelens op te roepen. Het besef dat je voorzichtiger om moet gaan met je persoonlijke gegevens op internet is direct flink gestegen. Net zoals de intentie om maatregelen te nemen en de informatiebehoefte die hierbij komt kijken.

Impact en effecten van deze case werden gevoed door een confronterend strategisch inzicht: je denkt anoniem te zijn internet, maar je bent dat niet. Per medium leverde dit geweldige uitingen op. Bijvoorbeeld een viral (Stanislav) die in een week tijd liefst 7 miljoen keer werd doorgestuurd.

De jury vond dat de samenhang in communicatie beter had gekund. Zo werd een succesvol kick-off event als een invloed van buitenaf gebracht in plaats van een onderdeel van de campagne. Daarnaast had de case aan kracht gewonnen als de communicatiedoelstelling wel was gekwantificeerd en als wel enige verwijzing naar een gelijklopende campagne van XS4ALL over hetzelfde thema was gemaakt.

De jury waardeert deze case van harte met een bronzen Effie.

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?