Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Effie bekroonde case

Terug

Gedragscampagne - Effie Awards 2011 - brons

Vodafone - The Voice Of Holland

Effie bekroning

brons

2011

Opdrachtgever(s)

Vodafone

Bureau('s)

OMD
Talpa Media
RTL Nederland

In het kort

Mobiel internet/dataverkeer is het nieuwe bellen/sms-en. Aan Vodafone de uitdaging om het grote publiek te enthousiasmeren en zich te profileren als dé aanbieder van mobiel internet. Attractieve aspecten van mobiel internet dienen zo laagdrempelig mogelijk te worden gepresenteerd aan de consument. Vodafone, OMD, Talpa en RTL ontwikkelden The Voice of Holland. Een platform uiterst geschikt voor realisatie van engagement (categorieprobleem) en gedragsverandering. De Vodafone-campagne blinkt uit in creativiteit, interactiviteit, effectiviteit en kostenefficiëntie. Geen wonder dat het concept wereldwijd navolging krijgt en sommige elementen ook in andere Vodafone-initiatieven terug zullen komen.

Juryrapport

Heerlijke energie gevende case.

Oorspronkelijk is deze case geschreven als merkcase, maar geeft onvoldoende resultaat en inzicht op merkniveau. Hierdoor voldoet de case niet voor deze categorie. In overleg is de case vervolgens overgeheveld naar de vakjury gedragscampagnes.

Op medianiveau is deze case spectaculair te noemen met integratie van non-spot, gebaseerd op partnerschap, en sociale media. Men is hier duidelijk bezig met vakontwikkeling en innovatie.

Het communicatieresultaat is dan ook indrukwekkend. De participatiegraad is zelfs fantastisch, maar overigens wel vooral het resultaat van het tv-programma. Gelijktijdig blijft het commercieel resultaat beperkt en is de onderbouwing ervan niet sterk genoeg. De marktontwikkelingen worden niet geschetst en de grootse concurrent wordt zelfs niet genoemd.

Met alle waardering van de jury voor gedragcomponent en slim partnership moet ze dus gelijktijdig vaststellen dat het commercieel effect slechts beperkt is. Bovendien wordt enerzijds veel irrelevante info verstrekt, terwijl anderzijds de wel benodigde onderbouwing niet steeds van voldoende niveau is.

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?