Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Effie bekroonde case

Terug

Gedragscampagne - Effie Awards 2012 - zilver

Vrij veilig campagne 2011

Effie bekroning

zilver

2012

Opdrachtgever(s)

Soa Aids Nederland

Bureau('s)

Red Chocolate
VANABBETOT VESSEM

In het kort

We zijn erin geslaagd om tienduizenden jongeren te betrekken bij de totstandkoming van een nieuwe vrij veilig campagne. Niet alleen leidde dit tot een social media campagne waarmee we een miljoenenpubliek over ons onderwerp konden informeren. Door op een eerlijke, open en directe wijze met hen in dialoog te gaan heeft dit ertoe geleid dat we een substantiële gedragsverbetering hebben gerealiseerd op misschien wel het moeilijkste moment mogelijk: tijdens het voorspel.

Juryrapport

Soa Aids Nederland promoot als stichting een gezonde seksuele levensstijl, met onder andere een jaarlijkse landelijke vrij veilig campagne.
In 2011 was die er op gericht jongeren te laten praten over condoomgebruik, ‘nog voordat de broek uitgaat.’  Dit moest minder rationeel worden door het te presenteren als onderdeel van ‘goed zijn in bed’. Tienduizenden jongeren zijn betrokken bij de totstandkoming van deze campagne.
Dit leidde tot een aanpak via social media waarmee een miljoenenpubliek over dit onderwerp is geïnformeerd. 

Een bijzondere gedragscampagne waarin de communicatie en de doelgroep goed op elkaar aansluiten, meent de jury. Het inzicht om condoomgebruik op het juiste moment bespreekbaar te maken is passend vertaald in de communicatie. Het is bovendien knap om weg te blijven van een platte en controversiële aanpak. 

De jury heeft bewondering voor de creativiteit en de middelenstrategie van een buitengewone kwaliteit. Hoewel in deze case de gedragseffecten lastig echt hard te maken zijn - onderzoek is voor deze categorie veelal niet voldoende – beoordeelt de jury de resultaten als overtuigend. 

De jury concludeert dan ook dat in deze case alles klopt: een Zilveren Effie is zeer verdiend.

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?