Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Aandacht op de weg

Terug

Bewustwordingscampagne - Effie Awards 2014 - brons

Aandacht op de weg

Effie bekroning

brons

2014

Opdrachtgever

Rijksoverheid / Ministerie van Infrastruc-
tuur en Milieu

Bureau('s)

N=5

Samenvatting

‘Aandacht op de weg’ is de eerste succesvolle stap in een meerjarige multimediale campagne gericht op automobilisten, waarin bewustwording wordt gecreëerd voor het besef dat het gebruik van een smartphone in het verkeer levensgevaarlijk is. Door de volledig geïntegreerde aanpak ervaren mensen op een unieke manier dat verkeer en sociale media absoluut niet samengaan, zijn het risico en de oplossing doorgedrongen tot het collectieve bewustzijn van de doelgroep. De gedragsintentie heeft zich zeer positief ontwikkeld. De campagne heeft alle doelstellingen ruim overtroffen. Het is voor Nederland duidelijk dat sociale media en verkeer niet samengaan.

Juryrapport

De uitvoering van de campagne geeft goed de spanning aan tussen aandacht in het verkeer en de ‘zuigkracht’ van sociale media. De verschillende onderdelen van de campagne sluiten mooi op elkaar aan en versterken elkaar. De creatieve invulling is geslaagd, vooral de interactieve game is slim gevonden. De boodschap komt goed binnen.

Het gaat hier om een robuuste case, goed voorbereid en gedegen uitgevoerd en opgeschreven. Omdat het onderwerp zo herkenbaar is voor iedereen, ontketent het vrij makkelijk een reactie in de doelgroep, waardoor de resultaten in dit geval minder spectaculair zijn. Daarbij is de doelstelling van de case behoudend: 35% campagneherinnering is laag.

De resultaten zijn boven verwachting, maar de jury vraagt zich af of bij de alternatieven die worden aangegeven (wachten met social media tot men op een of andere manier stil staat) niet relatief veel sociaal wenselijke antwoorden gegeven zijn.

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?