Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

De EK-selectie van McDonald's

Terug

Gedragscampagne kort - Effie Awards 2013

De EK-selectie van McDonald's

Opdrachtgever

McDonald's Nederland

Bureau('s)

TBWA\NEBOKO

Samenvatting

Tijdens voetbalkampioenschappen eet Nederland thuis voor de buis. De uitdaging: Hoe voorkomt McDonald’s de EK-dip? Ons inzicht: McDonald’s bleef tijdens toernooien te veel McDonald’s en werd onvoldoende oranje. Dit keer ging McDonald’s helemaal voor Oranje, net als de fan. We bedachten speciale producten, met de EK-Snackbox om mee te nemen op wedstrijddagen, een EK-burger, een Oranje Milk Shake en een Hollandse McFlurry. In de campagne verfden we de Duitse ambassade oranje en zongen we Hap-Holland-Hap. Nederlands’ favoriete EK-campagne trok bijna 1,1 miljoen meer bezoekers en realiseerde 18,8% meer omzet.

Juryrapport

De EK-selectie van McDonald's

Een mooie shift in communicatiestrategie en productaanbod. Het is een strakke case met overtuigende business resultaten als gevolg van de populairste EK campagne van 2012! Het doet de jury goed om te zien dat er geleerd is van 2 keer een grote toernooiactie die niet gewerkt heeft en McDonald's hier zeker wat mee gedaan heeft. De middelenmix was prima en de jury prijst de brutale communicatie.

Er is echter grote twijfel bij de jury. De jury zou willen adviseren om de resultaten af te zetten tegen niet EK en WK jaren en zou graag structureel resultaat willen zien. Wat is het normale percentage van actieproducten in de bestelling (benchmark)? Waarom is de snackbox niet gebleven als het zo’n groot succes is? De jury heeft helaas niet voldoende referentiepunten gekregen om te beoordelen of de behaalde resultaten werkelijk zo spectaculair zijn of niet. Zij had de resultaten graag vergeleken met andere acties. Die inzichten worden gemist.
 

Al met al is de jury van mening dat de case geen Effie verdient. 

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?