Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

DELA. Voor Elkaar.

Terug

Merkcampagne - Effie Awards 2013 - goud

DELA. Voor Elkaar.

Effie bekroning

goud

2013

Opdrachtgever

DELA

Bureau('s)

Ogilvy & Mather Amsterdam
WeFilm

Samenvatting

DELA wilde vanuit een strategische heroriëntatie met de visie ‘voor elkaar’ groeien als ondernemingsmerk. De mooiste woorden worden gesproken als iemand overleden is…Zonde. We legden speeches vast met verborgen camera’s; dit werden commercials. Advertenties met alleen ‘Lieve’ waren uitnodigingen om te uploaden en werden als unieke abri’s geplaatst bij de woonplaats van de ontvanger. Een en ander resulteerde in een campagne waardoor DELA qua merkbekendheid, associatie, reputatie en promotor-score gigantisch is gegroeid en wat tot een verdubbeling van de groei van het verzekerd kapitaal, premie-inkomsten en operationele activiteiten heeft geleid.

Juryrapport

Met een zeer indringende, aangrijpende campagne en directe aanpak is het DELA gelukt om de consument effectief in het hart te raken.

De jury spreekt van een prachtige case waarin de basis is gelegd voor een herpositionering van uitvaartverzekeraar naar een coöperatieve financiële dienstverlener. Dankzij deze herpositionering is ruimte ontstaan voor een breder producten- en dienstenaanbod.

De concretisering naar nieuwe proposities ontbreekt op dit moment nog. De jury geeft dan ook aan benieuwd te zijn naar de resultaten van DELA op andere domeinen in de toekomst.

Tegelijkertijd is de jury zeer onder de indruk van de gerealiseerde commerciële resultaten. Naast de realisatie van de gewenste merkverbreding, is de business van DELA sterk gegroeid.

Het is overtuigend dat in deze case communicatie echt het verschil heeft gemaakt. De zeer emotionele campagne heeft de huidige tijdgeest goed weten te vangen. De jury vindt het erg sterk dat er echte mensen en verhalen in de campagne zijn gebruikt. Net als het relevante gebruik van de verschillende uitingen per mediumtype waarmee heel direct is gecommuniceerd richting de doelgroep.

DELA heeft met een bredere positionering nieuwe marktkansen gecreëerd. De volgende stap is om de verbreding van het merk succesvol te verzilveren in voor DELA nieuwe marktsegmenten. Daarbij merkt de jury op dat het lastig zal zijn om de impact van deze prachtige emotionele en effectieve campagne te evenaren.

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?