Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Desso AirMaster

Terug

Gedragscampagne kort - Effie Awards 2013

Desso AirMaster

Opdrachtgever

Desso

Bureau('s)

SSSS & Orchestra

Samenvatting

Reeds binnen 2,5 jaar na introductie van DESSO AirMaster® is het product al uitgegroeid tot de absolute marktleider in Nederland en is de business doelstelling ruimschoots bereikt. Natuurlijk is de DESSO AirMaster® een fantastisch product maar de claim ,"verlaagt de hoeveelheid schadelijk fijnstof 8 keer", was voor velen voor start van de campagne niet geloofwaardig. Juist communicatie had de schone maar ook zware taak de kritische doelgroep te overtuigen. De campagne heeft onweerlegbaar bewezen om met een bescheiden budget de propositie geloofwaardig en overtuigend over te brengen.

Juryrapport

Een sympathieke en goede business case.  In deze categorie vernieuwend om voor televisie te kiezen. Wordt gezien als een slimme keuze. Hierdoor kun je het product beter tonen en kun je het meer emotioneel en iets minder functioneel/medicinaal neerzetten. Het is doelgroep gericht ingekocht in een relevante en goedkope periode. Hoewel, wat is de periode waarin deze beslissers overgaan tot plannen c.q. beslissingen omtrent interieur inrichting?

De campagne is goed ook met televisie, maar ontbeert een Business uitvinding die voor een Effie noodzakelijk is. Als communicatie echt de driver van het commerciële resultaat was geweest, had er een sterke awareness toename moeten zijn. De jury vraagt zich ook af of er niet meer middelen zijn ingezet in deze BtoB case. Deze cijfers worden echter gemist.

De jury blijft met te veel vragen zitten. Dat is jammer want het is een interessante case. Het is onduidelijk waar het resultaat vandaan komt in verhouding tot de inspanning/communicatie richting de doelgroep. Wat zijn de beslismomenten geweest?

Door de vele vragen waren jury mee blijft zitten oordelen zij dat deze case niet Effiewaardig is.

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?