Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Eigenwijs succesvol

Terug

Gedragscampagne kort - Effie Awards 2014

Eigenwijs succesvol

Opdrachtgever

hollandsnieuwe

Bureau('s)

Chunk
Bureau Kellerman

Samenvatting

Vodafone lanceerde begin 2011 het merk hollandsnieuwe met een sterk onderscheidende propositie ten opzichte van de concurrentie. Vanuit de merkessentie ‘transparantie’ beloofde hollandsnieuwe de consument controle over de mobiele verbruikskosten waarbij het merk recalcitrant, eerlijk en nuchter werd neergezet.

Conversie naar nieuwe verkopen werd leidend voor de mediastrategie, waarbij bestaande klanten optimaal tevreden moesten blijven vanuit een klantgerichte bedrijfsvoering. De resultaten na 3 jaar: het snelst groeiende telecommerk in 2013, een goede NPS-score én zeer winstgevend voor de moeder Vodafone.

Juryrapport

De gestelde commerciële doelstellingen zijn gehaald, er is echter twijfel of dit komt door de communicatie of dat er marktaandeel is gekocht met een budget van 27 miljoen euro. De jury twijfelt dan ook of dit succes te danken is aan de communicatie of dat het meer de marketingstrategische keuzes zijn geweest.

Er is geen ‘echt’ consumenteninzicht gebruikt. In de case is aangegeven dat er conventies gebroken moeten worden, de jury vindt dit echter absoluut niet duidelijk zichtbaar.
Het merk heeft vooral een slimme media strategie en goede prijs propositie – goed dat ze consistent aanwezig zijn geweest. hollandsnieuwe haalt goede cijfers, maar de jury twijfelt aan de geloofwaardigheid van deze cijfers, omdat het beeld wel heel optimistisch is geschetst.

Het is een effectieve communicatie en een sales gedreven media inzet, maar absoluut geen creatieve communicatie. hollandsnieuwe geeft aan dat ze een marktaandeel hebben van 32% binnen de ‘no thrill operators’. Gezien het feit dat hollandsnieuwe van Vodafone is lijkt dit dan ook een fair share in de markt. Kortom deze case lijkt dan ook geen significant verschil te maken in haar commerciële en communicatie resultaten.

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?