Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

feyblij

Terug

Bewustwordingscampagne - Effie Awards 2013

feyblij

Opdrachtgever

a.s.r.

Bureau('s)

John Doe
Coebergh Communicatie & PR

Samenvatting

Diergaarde Blijdorp en haar Feyenoord mascotte Olli zijn dankzij een hartverwarmende campagne van verzekeraar a.s.r. in korte tijd publiekslieveling geworden. De campagnestrategie om Blijdorp hoofdsponsor te maken van Feyenoord om zo publiekslieveling te worden, is in combinatie met het creatieve concept en de middelenfocus op social/PR een groot succes gebleken. Een blijvend succes: wekelijks worden nog steeds 2000 Olli’s verkocht voor Diergaarde Blijdorp. De strategie van a.s.r. om te helpen door te doen heeft met deze campagne een droomstart gemaakt.

Juryrapport

Een voorbeeld van een case die veel teweeg heeft gebracht, met een impactvolle aanpak. Het idee van Olli is goed uitgewerkt en heeft ook goed gewerkt. Een mooie invulling van het laatste sponsorjaar van a.s.r., met briljante onderdelen (Olli!).

Echter, de enige doelstelling die in de case niet is gekwantificeerd, is juist de doelstelling voor bewustwording. De jury vraagt zich ook af wat het oorspronkelijke doel van de campagne is geweest: werven van ambassadeurs voor Diergaarde Blijdorp of de markt bewust maken van de claim “hulpvaardigheid”  van a.s.r.  In beide gevallen is de doelstelling niet zo geformuleerd, dat cijfermatig bewijsmateriaal kon worden geleverd. Het lijkt alsof de campagne achteraf ‘per toeval’ als Effie-kandidaat is bestempeld.

Als de doelstelling het verhogen van de bezoekersaantallen van Diergaarde Blijdorp of het verkopen van Olli’s was geweest, dan had de case ingezonden kunnen worden in de categorie “gedrag”. Deze doelstellingen zijn helder omschreven en ook ruimschoots gehaald. De jury is van mening dat in de categorie “bewustwording” de case niet Effie waardig is.

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?