Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

GTST: Spring Levend

Terug

Gedragscampagne kort - Effie Awards 2014

GTST: Spring Levend

Opdrachtgever

RTL Nederland

Bureau('s)

Endemol Nederland BV

Samenvatting

De transmediale experience GTST: Spring Levend zorgde voor een zinderende overbrugging van een zomer zonder de populaire serie op televisie. Fans zochten acht weken lang naar antwoorden op de vraag wie een parachutesprong had overleefd en voor wie de sprong fataal was geworden. Door inzet van een brede mediamix en gebruik van verschillende platformen werd de kijker vastgehouden. Waar de zomer en de app stopten, pakte het tv-programma door met de onthulling van de dader. Fans werden zelf onderdeel van het format door hun eigen bijdrage. Nooit eerder was een afwezig merk zo nadrukkelijk de hele zomer aanwezig, wat resulteerde in een stijging van de kijkcijfers.

Juryrapport

De jury is erg enthousiast over de kracht van de Spring Levend app en het platform daarom heen. Het is knap om zo goed aanwezig te blijven op een moment dat je ‘product’ niet te verkrijgen valt/zichtbaar is.

De jury twijfelt echter over de EffieWaardigheid: is het een televisieconcept of een campagne waarbij de communicatie een grote rol heeft gespeeld?

De jury verwacht dat de loyale fanbase van GTST actieve gebruikers van de app zijn geweest, maar twijfelt of dit een daadwerkelijke gedragsverandering teweeg heeft gebracht onder nieuwe kijkers. Het was interessant geweest om het verschil tussen de ‘eind-start’ van vorig seizoen en van dit seizoen te bekijken.

De jury is erg te spreken over deze unieke manier van communiceren en campagne voeren. Echter, het briljante communicatieplatform is vorig jaar al beloond;  daarom is de jury vooral benieuwd naar de structurele gedragsverandering die de campagne teweeg heeft gebracht en naar de resultaten over de afgelopen drie jaar. Misschien dat er dan gesproken kan worden over een structurele gedragsverandering.

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?