Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Kijk kanker de wereld uit. Van bereik inkopen naar betrokkenheid verdienen.

Terug

Gedragscampagne kort - Effie Awards 2014

Kijk kanker de wereld uit. Van bereik inkopen naar betrokkenheid verdienen.

Opdrachtgever

Ditzo

Bureau('s)

Van Wanten ETCETERA
Red Urban
Creative Venue

Samenvatting

Onlogisch: verzekeraars stoppen miljoenen in het rondpompen van zorgverzekeringsklanten, terwijl de kwaliteit van de zorg onder druk staat.
Logisch: niet investeren in een massamediale campagne, maar in een online video-oproep om ‘kanker de wereld uit te kijken’. 1 view = 1 euro. 1 share = 2 euro. Resultaat: 1,8 miljoen views en shares en 1 miljoen euro pr-waarde, 1 miljoen donatie en een sterk stijgende conversie en instroom op basis van een lagere online investering. Resulterend in een verdubbeling van het marktaandeel in de druk bevochten en krimpende switchmarkt.

Juryrapport

Kijk Kanker de wereld uit is een ontzettend sympathieke actie van een zorgverzekeraar, waarvan de jury van mening is dat de case zeer waardevol geweest is voor het merk.
Uit de doelstellingen blijkt echter dat het belangrijkste doel is om meer polissen af te sluiten en dat voelt tegenstrijdig in relatie tot de sympathieke actie.

Kijkend naar deze case vond de jury het onduidelijk hoe de resultaten gemeten zijn, de meetperiode overlapt elkaar en de resultaten lijken voort te komen uit de sympathie die de doelgroep heeft voor de campagne en niet door de communicatie die gebruikt is. De jury spreekt dan ook eerder over een commercieel resultaat, dan over een resultaat dat voort is gekomen uit de communicatie.

Er is dan ook geen sprake van een significant communicatieresultaat. Hierdoor twijfelt de jury of de commerciële resultaten toegekend kunnen worden aan de campagne. Het gaat hier om een campagne die het gedrag moet hebben beïnvloed en daar twijfelt de jury aan.

Het is een ontzettend dappere bold campagne en spot-on gezien de huidige tijdsgeest.

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?