Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Meer verzekerd dan je denkt

Terug

Gedragscampagne kort - Effie Awards 2013 - brons

Meer verzekerd dan je denkt

Effie bekroning

brons

2013

Opdrachtgever

Centraal Beheer Achmea

Bureau('s)

RAPP
DDB & Tribal Amsterdam

Samenvatting

CBA is erin geslaagd om het low interest product ‘inboedelverzekering’, waar consumenten enkel naar kijken tijdens een verhuizing, toch relevant te maken in een woningmarkt in crisis. Met herkenbare voorvallen weet CBA slim in te spelen op een gevoel van twijfel bij consumenten of zij alles wel goed geregeld hebben. Hiermee creëert CBA nieuwe vraag en zetten ze aan tot actie. Consumenten zijn overstag gegaan wat 44% salesgroei heeft opgeleverd, goed voor een ROI van 187%. De optimalisatieslagen tussen de campagne periodes door hebben een extra boost gegeven aan het resultaat.

Juryrapport

Een prachtige case die door een goed vertaald inzicht zonder veel toeters en bellen een geweldig resultaat weet te bereiken in een moeilijke markt. Het is creatief gezien niet een hoogstaande case, maar aan alle kanten kloppend.

Dit is een uitstekend voorbeeld van een case waarin de communicatie-insteek wel degelijk het verschil maakt. Het bijzondere aan de case is dat Centraal Beheer Achmea als waarde merk op het sentiment is gaan zitten. Het spreekt hiermee de twijfelaars aan die zekerheid prevaleren boven prijs maar die toch continu gelokt worden met scherp geprijsde aanbiedingen.

De jury heeft enige moeite om te kijken naar de ambitie die ze schrijven in verhouding tot wat zij realiseren.

 

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?