Wereldwijd de meest prestigieuze award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie

Melkunie Next Level

Terug

Gedragscampagne kort - Effie Awards 2013

Melkunie Next Level

Opdrachtgever(s)

Arla Foods B.V.

Bureau('s)

FHV BBDO
Isobar
exPRtease
Novad
PROUDdesign BV
The Gardeners

In het kort

De zuivelmarkt krimpt. Het A-merk heeft fors aan relevantie ingeboet. Private label domineert. Maar de campagne gaf Melkunie, ondanks deze tegenwind, een uiterst succesvolle, vliegende start. De keuze voor een appèl aan het nostalgische gevoel in plaats van een ‘typische’ herintroductie, pakte zeer goed uit. Reclameduo Peer Mascini en zijn Melkunie koe maakten het vertrouwde Melkunie helemaal van deze tijd. Melkunie is volledig next level. De campagne raakte mensen. Melkunie doet het overtuigend beter dan Friesche Vlag. Heel Nederland heeft Melkunie weer in de harten gesloten. Een Effiewaardige prestatie.

Juryrapport

Een helder goed geschreven case met een duidelijke rebrandingsstrategie. Creatief goed door vertaald, resulterend in effectieve communicatie. De jury prijst de inzender voor het lef dat zij getoond hebben door zo’n succesvol concept (acteur en koe)  terug te durven halen.

De keuze om de resultaten te vermelden in volume en niet in omzet begrijpt de jury niet. Verder is de jury niet overtuigd van het feit dat de inzender aangeeft dat Friesland een sterker merk zou zijn dan Melkunie. Hiermee onderschat Melkunie zichzelf. Het is jammer dat ze in de case niet laten zien dat Melkunie 7 jaar uit de markt is geweest en wat dat met het merk heeft gedaan.

De aanpak voelt klassiek aan, vele Nederlander zullen van jaren terug de generieke merknaam en de confronterende acteur herkennen. Een onuitwisbare combinatie. Het verbaast de jury dat de Koeienbingo niet geïntegreerd is met de meneer Mascini commercial. Er was beschikking over een aanzienlijk budget, de case weet de gemoederen zeker te bespelen, maar in onderbouwing en uitwerking niet overtuigend genoeg om te bekronen met een Effie. 

Terug

Sluit

Contactgegevens

T. 020 - 642 56 42

Effie Organisatie
Prof. W. H. Keesomlaan 4
1183 DJ Amstelveen

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?