Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Share a Coke with...

Terug

Gedragscampagne kort - Effie Awards 2014 - brons

Share a Coke with...

Effie bekroning

brons

2014

Opdrachtgever

Coca-Cola Nederland B.V.

Bureau('s)

UM

Samenvatting

In 2013 deed Coca-Cola het onmogelijke. Om het hart van tieners weer te veroveren verving Coca-Cola haar logo, waarschijnlijk het meest bekende ter wereld, voor de 200 meest voorkomende namen van Nederlandse tieners. Vanuit een persoonlijke, lokale en actuele invulling van de campagne is Coca-Cola Nederland geslaagd om op commercieel, communicatie en merk niveau haar doelstellingen meer dan te overtreffen. Zeker gezien de context van de categorie. Je doelgroep centraal stellen wordt vaak geroepen, maar het echt doen en zelfs boven je merk plaatsen, heeft haar kracht meer dan bewezen. 

Juryrapport

De jury is zeer te spreken over deze campagne. Aangezien de case is overgenomen uit het buitenland, is de mate van originaliteit minder waardevol voor het juryproces.

De Coca Cola case is zeer indrukwekkend. Jongeren hebben het massaal opgepakt, de doelstelling is behaald op de totale verkoop 500ml PET.

Communicatiedoelstellingen waren niet erg ambitieus: deze zijn echter wel ruimschoots overschreden. Het inzicht van deze case is erg sterk en gericht op jongeren, het idee is echter niet nieuw (merknaam op product wijzigen is ook al eens gedaan door bijvoorbeeld Mars).

Binnen de markt is Coca Cola erin geslaagd om te groeien, dit terwijl energy drinks en ice tea hard groeien in de frisdrankmarkt. Daarbij is het budget groot genoeg om effectief naar voren te komen, maar de uitdaging was om relevanter te zijn voor de doelgroep en daar is Coca Cola in geslaagd.

De jury had graag nog een creatieve slag naar de Nederlandse markt willen zien. De media-executie is echter wel tot in de puntjes uitgevoerd en erg indrukwekkend.

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?