Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Smartphone Crew

Terug

Merkcampagne - Effie Awards 2013

Smartphone Crew

Opdrachtgever

Vodafone

Bureau('s)

THEY
ACHTUNG!
OMD
Blue Mango Interactive

Samenvatting

Met de Smartphone Crew-campagne stelde Vodafone als eerste aanbieder in de markt service centraal. De Smartphone Crew speelde in op de groeiende behoefte bij de klant aan advies en gemak, en zorgde voor een omslag in het bedrijf: enthousiaste Vodafone-medewerkers werden de helden van de campagne en hadden via diverse kanalen ruim 1 miljoen contacten met hun klanten. Standing By. Met een unieke combinatie van een-op-een communicatie en bereiksopbouw slaagde Vodafone erin om als eerste en enige mobiele aanbieder een positieve NPS te behalen.

Juryrapport

Hulp bieden bij het gebruik van je geliefde smartphone is een simpele maar ook een slimme gedachte. Consumenten versmelten onbewust niet alleen meer met hun toestel, maar indirect ook met hun provider.

De jury vindt het knap dat het Vodafone gelukt is om onderscheidend te zijn met iets dat eigenlijk ‘normaal’  zou moeten zijn in de hele telecombranche: hulp bij het gebruik van je smartphone. Daarnaast vindt de jury het sterk om je eigen personeel op te leiden en vervolgens 1-op-1 communicatie centraal te stellen.

Het werd door de jury als opmerkelijk ervaren dat de commercial sterk afweek van het overall Vodafone merkbeeld. Er was immers sprake van een merkdoelstelling. En in het licht van de ambitie en doelstellingen van Vodafone is het opmerkelijk dat de campagne slechts kort heeft gelopen.

De jury vindt dat in de case onvoldoende is aangetoond dat de Smartphone Crew campagne ertoe heeft geleid dat Vodafone zich verder ontwikkeld als betrokken dienstverlener. En dat het deze ontwikkeling is geweest die ertoe heeft bijgedragen dat de merkvoorkeur is gestegen. Er wordt besloten de case geen Effie toe te kennen.

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?