Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Telfort Smartpakkers

Terug

Gedragscampagne kort - Effie Awards 2014 - brons

Telfort Smartpakkers

Effie bekroning

brons

2014

Opdrachtgever

Telfort

Bureau('s)

N=5

Samenvatting

Door het introduceren van de nieuwe categorie Smartpakkers maakt Telfort smartphones toegankelijk voor iedereen die graag mee wil doen, maar niet de hoofdprijs wil betalen. De propositie haakt in op een relevant klantinzicht en zit recht in het hart van het merk. Telfort groeit tegen de marktontwikkeling in, en presteert op alle fronten beter dan de markt met een betere winstgevendheid tot gevolg. Naast de zeer goede commerciële resultaten scoort de campagne ook op alle communicatieparameters boven target, en draagt de campagne bij aan een sterker merk.

Juryrapport

Mooi rond verhaal: zelfde kwaliteit maar dan super voordelig

Heel mooi communicatieconcept zeer sterk doorgevoerd, de propositie is zeer sterk en past 100% op het merk. De doorvertaling naar de verschillende middelen is goed en het is een mooie geïntegreerde campagne.

Het mooie aan Telfort is dat ze altijd vertrekken vanuit het hetzelfde sterke merk idee, daar een duidelijke propositie bij zoeken en vervolgens de campagne opbouwen vanuit een sterke TVC. Omdat Telfort zich richt op een vrij traditionele doelgroep heb je bijna geen andere middelen nodig om een succesvolle campagne te bouwen.

Het is Telfort met deze campagne gelukt om een hele nieuwe categorie te introduceren die haarscherp past binnen het merkidee en bij de doelgroep. Wel is er gekozen voor een zeer traditionele middelenmix, die past bij de doelgroep, maar de campagne daardoor wel voorspelbaar maakt.

De jury vond de opbouw van het budget wat onduidelijk. Omdat er over een totaal jaar budget werd gesproken is het niet helder welk onderdeel van het budget invloed heeft gehad op het succes van de smartpakkers.

Veel lof naar Telfort, maar vergeleken met vorig jaar is deze case niet zilver- of goudwaardig. De Smartpakkers case is een uitstekende doorvertaling van het merk idee, met een goed doordachte propositie.

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?