Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Unox blijft Unox, 2007-2012

Terug

Merkcampagne - Effie Awards 2013 - goud

Unox blijft Unox, 2007-2012

Effie bekroning

goud

2013

Opdrachtgever

Unilever Nederland

Bureau('s)

TBWA\NEBOKO
Being There

Samenvatting

Hoe laat je een gevestigd A-merk groeien ondanks de druk van huismerk, prijzenoorlog, discount en crisis? Door een uitgekiend samenspel van innovatie, activatie, thematische promotie en communicatie. Door een goed gevoel voor wat Nederlanders bindt en bezighoudt, vooral in het meest Hollandse seizoen. Maar altijd vanuit de kracht van het merk. Een merk dat duurzaamheid voor iedereen aantrekkelijk maakt door er juist niet zo moeilijk over te doen. Met een eigen stijl en humor waar menigeen jaloers op is. Want wat er ook verandert, Unox blijft Unox.

Juryrapport

De Unox blijft Unox case is een inspirerend voorbeeld voor alle supermarktmerken.

De ontwikkeling die Unox gemaakt heeft van een 'klassiek' naar 'olympisch' merk is een prestatie van formaat. Bovendien vindt de jury het bijzonder knap dat Unox de afgelopen jaren tegen de groei van de huismerken in, jaar na jaar, is gegroeid.

De stap willen maken van klassiek merk naar olympisch merk geeft het ambitieniveau van de doelstellingen mooi weer. Unox wilde als oud en gevestigd merk opnieuw haar leiderschapspositie claimen. Het succes ligt in de slimme combinatie van productinnovatie, duurzaamheid èn tegelijkertijd Nederland blijven aanspreken. De jury is onder de indruk dat het is gelukt om niet alleen de hoofdpositie te behouden, maar ook nog in volume toe te nemen.

De jury bewondert het mooie merkdenken in combinatie met productvernieuwing en prijsverhoging. In de beschreven vijf jaar heeft Unox het merk Hollands en toegankelijk weten te houden. Door daarbij telkens actueel te zijn, is het merk continu relevant is gebleven.

Unox laat zien dat een oud en gevestigd merk in staat kan zijn om te vernieuwen, te activeren en te groeien, ondanks de druk van concurrentie en private labels. Een zeer bewonderenswaardige prestatie. En daarom een merk en een case om trots op te zijn.

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?