Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Zorgkiezer.nl de grootste onafhankelijke zorgvergelijker

Terug

Gedragscampagne kort - Effie Awards 2014

Zorgkiezer.nl de grootste onafhankelijke zorgvergelijker

Opdrachtgever

DGN

Bureau('s)

DE FRANSE KAMER
Traffic Builders

Samenvatting

Met Zorgkiezer.nl kun je zorgverzekeringen vergelijken en afsluiten.
In 2013 stelde zij zich tot doel het aantal overstappers te verdubbelen. Ondanks een krimpende markt, toenemende concurrentie en een negatief sector imago wist zij met een uitgekiende reclamecampagne haar doelstellingen en de concurrentie ver te overtreffen.

Een onderscheidende propositie met een mediamix waarbij Internet, TV, buitenreclame en PR als speerpunt, optimaal op elkaar werden afgestemd. Hiermee wist Zorgkiezer.nl bovendien haar marktaandeel te verdubbelen.

Juryrapport

De jury vond het een erg goede keuze om pas in de laatste twee weken van het jaar aanwezig te zijn, met deze campagne. De middelenkeuze is erg sterk, waarbij PR een sterke objectieve aanjager is geweest.

De gekwantificeerde communicatiedoelstellingen ontbraken echter. Het merk had als doelstelling om vooral een goede TOMA te scoren onder de overstappers, in de case missen we echter de resultaten op dit onderdeel. Het is daarom voor de jury onduidelijk wat nu de werkelijke resultaten zijn.

Betrouwbaarheid lijkt voor zorgkiezer.nl het belangrijkste, maar dit is niet zichtbaar in de resultaten. De jury had graag willen zien dat zorgkiezer.nl inderdaad als betrouwbaar én onafhankelijk gezien wordt door de consument.

Zorgkiezer.nl heeft hoog ingezet op search. Slim. Iedereen oriënteert zich online, dus een juiste keuze om de communicatiedoelstellingen te behalen door op zichtbaarheid in te zetten in de laatste twee weken van het jaar. ZorgKiezer.nl heeft zich in de verschillende media op de juiste manier ingezet en er is tevens goed gebruik gemaakt van earned media.

De jury spreekt over een gedegen case met resultaten die vooral door communicatie zijn bereikt ; alleen de uiteindelijke communicatiedoelstellingen en resultaten ontbraken echter. Dit had een nog positiever beeld kunnen geven.

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?