Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Nieuwsbericht

Terug 27 juli 2015

35 cases Effie Awards 2015

27 juli 2015 . 35 cases Effie Awards 2015

PERSBERICHT, AMSTELVEEN

AMSTERDAM – Met de sluiting van de Effie inzendmodule op 20 juli komt het totaal aantal Effie inzendingen op 35 cases. De jury’s zijn gestart met hun beoordelingen. De meest prestigieuze reclameprijs voor bewezen effectiviteit wordt op 13 oktober uitgereikt tijdens het 24 Festival in het Concertgebouw te Amsterdam. 

Zoals gebruikelijk is de categorie Gedrag het best vertegenwoordigd en telt dit jaar 22 inzendingen, gevolgd door Merk met 9 cases en Bewustwording met 4 inzendingen. 

Dick van der Lecq, namens de Effie Stuurgroep: “Het aantal inzendingen ligt op het niveau van 2013.  Er is dit jaar veel energie gestoken in voorlichting en ‘inzendgemak’. Met de verbeterde toegankelijkheid verwachten we volgend jaar dan ook te groeien, vooral ook onder de nieuwe generatie bureaus en adverteerders”. 

De Effie jury wordt ook dit jaar gevormd door drie 8-koppige vakjury’s en een hoofdvoorzitter. De drie inzendcategorieën Gedrag, Merk en Bewustwording hebben elk hun eigen vakjury die beoordeelt welke cases een Effie verdienen. Deze vakjury’s staan o.l.v. Jack de Graaff (Gedrag), Marc van Eck (Merk) en Frits Spangenberg (Bewustwording). De hoofdjury bestaat uit de drie vakjuryvoorzitters, algemeen lid Mary Hoogerbrugge en hoofdvoorzitter Ben Knapen. Zij selecteren definitief wie er 13 oktober voor brons, zilver of goud het podium op gaan. De hoofdjury zal vrijdag 4 september bij elkaar komen. Net als vorig jaar worden vooraf geen nominaties bekend gemaakt.

De EffieAwards is onderdeel van het 24Festival. Meer informatie over het festivalprogramma en ticketverkoop is te vinden op www.24festival.com.

Terug

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?