Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Nieuwsbericht

Terug 26 augustus 2014

BVA en VEA blij met lichte stijging aantal Effie inzendingen

26 augustus 2014 . BVA en VEA blij met lichte stijging aantal Effie inzendingen

Persbericht, Amsterdam

Met de sluiting van de Effie inzendmodule kwam het totaal aantal Effie inzendingen op 39 cases. De jury’s zijn inmiddels gestart met hun beoordelingen. De meest prestigieuze reclameprijs voor bewezen effectiviteit wordt op 7 oktober uitgereikt tijdens het dagvullende evenement 24 Festival in de Stadsschouwburg op (en rondom) het Leidseplein in Amsterdam.

Met 39 inzendingen is het aantal licht gestegen ten opzichte van de 36 inzendingen van vorig jaar. Ook is er sprake van een meer evenwichtige verdeling over de drie categorieën: wederom is de categorie gedrag het best vertegenwoordigd met 20 inzendingen, gevolgd door Merk met 12 cases en Bewustwording met 7 inzendingen. Vorig jaar was dit 26, 6 en 4 inzendingen voor Gedrag, Merk resp. Bewustwording.

Linda Boks, bestuurslid van de VEA: “De Effie Stuurgroep heeft veel energie gestoken in het onder de aandacht brengen van de drie inzendcategorieën en het bekend maken van de verschillende criteria die gelden per categorie. Dat is opgepakt, een verdubbeling van het aantal inzendingen bij Merk en een mooie stijging bij Bewustwording, waar we het license-to-operate meer benadrukt hebben.”

De EffieJury wordt ook dit jaar gevormd door drie 8-koppige vakjury’s en een hoofdvoorzitter. De drie inzendcategorieën Gedrag, Merk en Bewustwording hebben elk hun eigen vakjury die beoordeelt welke cases een Effie verdienen. Deze vakjury’s staan o.l.v. Yvonne Prins (Gedrag), Mary Hoogerbrugge (Merk) en Frits Spangenberg (Bewustwording). De hoofdjury bestaat uit de drie vakjuryvoorzitters, algemeen lid Henkjan Smits en hoofdvoorzitter Ben Knapen, voorheen staatssecretaris van Europese Zaken en Ontwikkelingssamenwerking. Zij selecteren definitief wie er 7 oktober voor brons, zilver of goud het podium op gaan. De vakjury’s hebben de eerste ronde al achter de rug bij BrandDeli. De hoofdjury zal maandag 1 september bij elkaar komen. Net als vorig jaar worden vooraf geen nominaties bekend gemaakt.

EINDE PERSBERICHT

Over Effie

De Effie is de wereldwijde prijs voor effectieve communicatie die in meer dan 30 landen verspreid over 5 continenten wordt toegekend. De Effie is eigendom van Effie Worldwide, Inc. gevestigd in New York (VS) en wordt sinds 1983 in Nederland uitgereikt. Inzenders voor de Effie moeten aantonen dat de communicatie een belangrijke of doorslaggevende rol heeft gespeeld bij het behalen van een buitengewoon marketingresultaat. Deze veruit belangrijkste communicatieprijs van Nederland wordt georganiseerd door de VEA (vereniging van communicatieadviesbureaus) en BVA (bond van adverteerders). Meer informatie: www.effie.nl

Meer info

Voor meer informatie over Effie kunt u contact opnemen met: Linda Boks, bestuur VEA, e-mail:  Linda.Boks@ZenithOptimedia.nl

Terug

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?