Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Nieuwsbericht

Terug 02 april 2015

EffieJury 2015 is compleet, Hoogerbrugge benoemd in hoofdjury

02 april 2015 . EffieJury 2015 is compleet, Hoogerbrugge benoemd in hoofdjury

Persbericht, 2 April 2015, Amsterdam

Ruim veertig sollicitaties heeft de EffieOrganisatie in één week tijd ontvangen op de vacatures binnen de vakjury's. De afgelopen weken heeft de selectieprocedure plaatsgevonden door de Effiestuurgroep, de VEA en BVA . Nieuw dit jaar zijn: Thomas Gribnau, Tom de Bruyne, Marc van Eck, Suzanne Ekel, Dorkas Koenen, Jeroen van Eck, Ben Imhoff en Jack de Graaff.

Bij de selectie is gekeken naar ervaring, profiel en branche van de kandidaten en naar de samenstelling van de bestaande jurygroepen. Het uitgangspunt was om zowel invulling te geven aan verdieping als verbreding van de EffieJury.

Mary Hoogerbrugge (De Positoneerders) is benoemd in de Hoofdjury, die verder bestaat uit de drie juryvoorzitters en hoofdjuryvoorzitter Ben Knapen. Hoogerbrugge: “Heel eervol dat ik na een aantal jaar voorzitterschap van de vakjury Merk nu op de algemene zetel in de hoofdjury mag plaatsnemen. Naast ondersteuning van de juryvoorzitters, hou ik me bezig met juryselectie en de kwaliteit van juryrapporten”.

1. Verdieping: de kandidaat beschikt over ruime kennis en ervaring op een specifiek gebied van marketing en reclame, bijvoorbeeld op het gebied van digital/ e-commerce.

2. Verbreding: de kandidaat is werkzaam in een branche, of heeft een specifiek profiel dat nog niet is vertegenwoordigd in de EffieJury.

Alle kandidaten zijn door de EffieStuurgroep getoetst aan de hand van deze criteria. Op basis daarvan heeft de Stuurgroep een selectie gemaakt en de voordrachten getoetst bij de besturen van VEA en BVA.

De EffieJury wordt gevormd door drie 8-koppige vakjury’s en twee hoofdvoorzitters. Deze vakjury’s beoordelen campagnes in de categorieën “bewustwordingscampagnes”, “merkcampagnes” en ”gedragscampagnes”. De vakjury’s stellen de Effies voor de meest effectieve campagnes in de categorie vast. De hoofdjury, bestaande uit de drie juryvoorzitters van de vakjury, algemeen lid Mary Hoogerbrugge en hoofdjuryvoorzitter Ben Knapen, stelt de definitieve Effie's en kleuren vast: brons, zilver of goud.

DE EFFIE VAKJURY’S 2015 ZIJN ALS VOLGT SAMENGESTELD:

De namen met een *sterretje zijn dit jaar nieuw toegetreden in de jury.

BEWUSTWORDINGSCAMPAGNES

 
  
Frits Spangenberg (Motivaction)onafhankelijk + VOORZITTER
Michael Amiabel (SE Consultantcy)onafhankelijk
Lone Vaerndal (Unicef)BVA
Thomas Gribnau (Friesland Campina) *nieuw*BVA
Erik van Engelen (Eneco)BVA
Sylvia van Hooft (N=5)VEA
Tom de Bruyne *nieuw*VEA
Greo Belgers (Dawn)VEA
  

MERKCAMPAGNES

 
  
Marc van Eck (Business Openers) *nieuw*onafhankelijk + VOORZITTER
Suzanne Ekel (Twitter) *nieuw*onafhankelijk
Dorkas Koenen (Essent) *nieuw*BVA
Heleen Crielaard (Rabobank)BVA
Aleks Fiege (Unilever)BVA
Ben Imhoff (Etcetera) *nieuw*VEA
Ruud van de Zee (ZenithOptimedia)VEA
Jeroen van Eck (Joe Public) *nieuw*VEA
  

GEDRAGSCAMPAGNES

 
  
Jack de Graaff (ex-voorzitter Sire) *nieuw*onafhankelijk + VOORZITTER
Peeter Verlegh (SWOCC)onafhankelijk
Willem Jan Lems (Bol.com)BVA
Peter Haug (BMW)BVA
Monique Opdam (Van Lanschot Bankiers)BVA
Antoinette Hoes (DDB & Tribal Worldwide)  VEA
Yvonne Prins (3MO)VEA
Frank Bitter (Mediacom)VEA
  

De EffieOrganisatie wil tot slot René, Jaspers, Léonie Koning, Mylene Heystek, Daan Remarque, Henk Jan Smits, Madelon Schaap, Henriëtte van Swinderen en Dick van de Lecq, bedanken voor hun belangeloze inzet in de EffieJury van de afgelopen jaren.
 

EINDE PERSBERICHT

Over Effie

De prestigieuze Effies van BVA en VEA voor de meest effectieve reclamecampagnes worden medio oktober voor de 31e keer uitgereikt tijdens de zesde editie van ‘De 24Festival’. De Effie is de wereldwijde prijs voor effectieve communicatie die in meer dan 30 landen verspreid over 5 continenten wordt toegekend. De Effie is eigendom van Effie Worldwide, Inc. gevestigd in New York (VS) en wordt sinds 1983 in Nederland uitgereikt. Inzenders voor de Effie moeten aantonen dat de communicatie een belangrijke of doorslaggevende rol heeft gespeeld bij het behalen van een buitengewoon marketingresultaat. Deze veruit belangrijkste communicatieprijs van Nederland wordt georganiseerd door de VEA (vereniging van communicatieadviesbureaus) en BVA (bond van adverteerders).
Meer informatie: www.effie.nl

Voor meer informatie over Effie kunt u contact opnemen met:
Dick van de Lecq, Effie Stuurgroep, 06-54640565.

Terug

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?