Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Nieuwsbericht

Terug 05 juni 2013

Nieuwe voorzitter EffieJury 2013

05 juni 2013 . Nieuwe voorzitter EffieJury 2013

Ben Knapen is benoemd tot voorzitter van de Effie Jury als opvolger van Frank Heemskerk, die drie jaar juryvoorzitter was.

Knapen is directeur-generaal bij de Europese Investerings Bank, EIB. Hij was voorheen CDA-staatssecretaris van Europese Zaken en Ontwikkelingssamenwerking (Kabinet-Rutte I 2010-2012). Ook was hij onder meer hoofdredacteur van NRC Handelsblad (1990-1996) en lid van de Raad van Bestuur van PCM Uitgevers.

Knapen: ‘De creatieve industrie is een belangrijke stimulans voor de economie. Daarom heeft de overheid de creatieve sector ook als één van de topsectoren aangemerkt. De combinatie van de Nederlandse creativiteit en effectiviteit wordt nationaal én internationaal herkend. Het mooie van de Effie is dat het deze twee aspecten combineert en ik kijk er naar uit mijn bijdrage aan deze vakprijs voor effectieve communicatie te leveren en samen te werken met professionals uit de communicatiebranche.’

De EffieJury wordt ook dit jaar gevormd door drie achtkoppige deeljury’s en een hoofdvoorzitter. Er zijn drie vakjury’s, zij beoordelen campagnes in de categorieën bewustwordingscampagnes, merkcampagnes en gedragscampagnes. De vakjury’s stellen de Effies voor de meest effectieve campagnes in de categorie vast. De hoofdjury, bestaande uit de drie juryvoorzitters van de vakjury, bepalen onder leiding van Knapen wie de winnaars van een bronzen, zilveren of gouden Effie.

EffieCases kunnen tot en met woensdag 24 augustus ingezonden worden via inzenden.effie.nl

Terug

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?