Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VEA & BVA

Over de Effie Awards

Over de Effie Awards

DE EFFIE AWARD IS WERELDWIJD DÉ AWARD VOOR EFFECTIEVE EN BEWEZEN MARKETINGCOMMUNICATIE

De Effie Awards Uitreiking vindt plaats op dinsdag 17 november 2020. 

 

Over de Effie Awards 

De Effie's zijn wereldwijd de meest prestigieuze vakprijzen voor de marketing- en reclamebranche. De Effie Award wordt toegekend voor effectieve communicatie in meer dan 50 landen wereldwijd. De Effie is eigendom van Effie Worldwide, Inc. gevestigd in New York (VS) en wordt sinds 1983 in Nederland uitgereikt. Inzenders voor de Effie moeten aantonen dat de communicatie een belangrijke of doorslaggevende rol heeft gespeeld bij het behalen van een buitengewoon marketingresultaat. Deze veruit belangrijkste communicatieprijs van Nederland wordt georganiseerd door de VEA, Vereniging van Communicatieadviesbureaus en BVA, Bond van Adverteerders.

Om innovatie in de reclamewereld te belonen, introduceerde de Effie Awards Nederland de LEFfie. Een onafhankelijke prijs die los staat van de Gouden, Zilveren en Bronzen Effies. Het is een aanmoedigingsprijs voor vernieuwing en heeft zijn eigen criteria.

 

VEA, de motor van de Nederlandse communicatieadviesbureaus

De VEA is een zeer actieve vereniging van de toonaangevende communicatieadviesbureaus in Nederland. Als motor van de branche ontwikkelt de VEA -vanuit de visie dat reclame mensen helpt bij het maken van keuzes- activiteiten die bijdragen aan een zo hoog mogelijke professionele standaard in de reclamewereld. De VEA doet dit door creativiteit en effectiviteit te stimuleren. En door talent te motiveren voor het reclamevak te kiezen en producten voor de verdere ontwikkeling van deze talenten aan te bieden.

 

BVA, de stem van de Nederlandse adverteerders

BVA bond van adverteerders is dé vertegenwoordiger van adverteerders en heeft als doel: het bevorderen en bewaken van vrijheid van verantwoorde commerciële communicatie, het vergroten van de communicatie effectiviteit van haar leden en het samenbrengen van leden. Als BVA lid vorm je samen met circa 160 andere belangrijke adverteerders de BVA. Samen vertegenwoordigen we 3 van de ruim 5 miljard euro die jaarlijks in communicatie wordt geïnvesteerd.

 

Stuurgroep Effie

De Stuurgroep Effie telt drie leden:  Dick van der Lecq (directeur DDB Unlimited) namens de VEA, Heleen Crielaard (marketing & communicatie expert & bvA bestuurslid) en onafhankelijk jurylid Mary Hoogerbrugge (eigenaar De Positioneerders).

 

Oorsprong Effie Awards

De Effie Awards is eigendom van de New York American Marketing Association (NY AMA) die in 1968 het initiatief tot introductie van deze prijs voor effectieve communicatie nam. Intussen wordt de Effie in zo’n 50 landen wereldwijd georganiseerd. In 1984 heeft de VEA (Vereniging voor communicatieadviesbureaus) de Effie naar Nederland gehaald; sinds 1988 organiseren BVA en VEA de Effie Awards samen.

In 1999 is door de EACA (European Association of Communication Agencies) de Euro EFFIE geïntroduceerd. Voor deze prijs kunnen campagnes worden ingediend die in twee of meer Europese landen hebben gelopen.

www.facebook.com/effieawardsnl
www.twitter.com/effieawardsnl
www.vimeo.com/effieawards

Meer informatie: info@effie.nl

Naar home

Sluit

Contactgegevens

T. 020 - 642 56 42

VEA kantoor
Polonceaukade 17
1014 DA Amsterdam

Westergas

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?