Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Special

Jung Sun Beijsens (Effie-jury): ‘Met een succesvolle campagne wil je toch de hort op?’

Eindelijk, op dinsdag 16 november komen we weer samen tijdens de Effie Awards 2021 in Theater Amsterdam (nog geen ticket? Klik hier!). We blikken vast vooruit met Jung Sun Beijsens, namens bvA jurylid in de categorie Succesvolle introducties. 'De Effie geeft adverteerders de kans hun marketingkwaliteiten te meten ten opzichte van de markt.'
 

Kijkend naar de inzendingen, wat valt je dit jaar op?

Als newby heb ik weinig vergelijkingsmateriaal, maar ik vind het leeswerk echt smullen. En de uitdaging als jury is om te blijven nadenken of het verhaal dat verteld wordt klopt, van strategie tot resultaat.

Waarom is de Effie de belangrijkste marketingprijs?

Plat gezegd is het eigenlijk dé manier om je marketingkwaliteiten te meten ten opzichte van de markt. Het aantal juryleden is groot en van verschillend DNA, met een diverse blik op de wereld. Ik vind het prachtig om te zien hoe gevarieerd en kritisch de observaties zijn. Hierdoor kun je er als merk zeker van zijn dat áls je wint, je ook echt verdiend winnaar bent.

Waarom is specifiek 'Succesvolle introducties' de mooiste Effie-categorie?

Omdat je als adverteerder de kans krijgt om je legendarische marketingcampagne te meten. Stel, je campagne is een groot succes, bam in de roos! Dan wil je daarmee toch de hort op? Bovendien, als je brons of zilver wint, weet je dat je volgend jaar nét dat stapje meer moet zetten om goud te veroveren.

Wat is jouw advies aan merkleiders die een Effie willen winnen?

Ik ben groot fan van Red Cliff van John Woo, die film draait alleen maar om verschillende strategieën en de effectieve uitvoering daarvan. Die strategieën zijn effectief, omdat ze simpel zijn en fluïde gebruikmaken van veranderende omstandigheden. Een Effie-case draait daar ook om, namelijk strategie, uitvoering en effect. Dus als je wéét dat je plan simpel en zuiver is en je bent trots op het effect, dan zou je zomaar een Effie kunnen winnen. En wie wil dat nou niet?

Wat verwacht je van de uitreikingsavond?

Ik kijk ernaar uit om eindelijk waar te babbelen met een boel vakgenoten en hoop op smulpaperig lekker eten en een heerlijke Amarone erbij zou mijn avond compleet maken. Daarnaast hoop ik natuurlijk op veel blije gezichten, maar ook vakgenoten die zich voornemen volgend jaar zichzelf meer uit te dagen om wél dat felbegeerde goud binnen te slepen.

effie202.jpg
Effie-uitreiking vorig jaar.

Sluit

Contactgegevens

T. 06 - 520 909 80

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?